انجمن فرزندان ایران بزرگ
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةدروازهمكتبة الصورجستجوأحدث الصورثبت نامورود

 

 گردشگري؛ راهی به سوی توسعه پايدار استان گلستان

اذهب الى الأسفل 
نويسندهپيام
Admin
Admin
Admin


تعداد پستها : 1496
تاريخ التسجيل : 2008-11-18

گردشگري؛ راهی به سوی توسعه پايدار استان گلستان Empty
پستعنوان: گردشگري؛ راهی به سوی توسعه پايدار استان گلستان   گردشگري؛ راهی به سوی توسعه پايدار استان گلستان Empty4/12/2008, 14:52

نویسنده: فریدون فعالی ؛سرپرست سازمان‌ گلستان


در دنیای امروز صنعت گردشگری یکی از مهمترین بخش هایی است که در اقتصاد هر کشور در زمینه اشتغالزایی و کسب درآمد میتواند تاثیرگذار باشد اگرچه وجود برخی نگرانی ها و دغدغه ها موجب سرمایه گذاری و توجه به این حوزه با تردیدهایی مواجه شود اما وجود جاذبه های طبیعی، اقلیم های متفاوت جغرافیایی به همراه میراث و تمدن بشری دست مایه های گران قدری است که می تواند تحولات بنیادین درعرصه های مختلف به همراه داشته باشد.
استان گلستان با دارا بودن تمام قابلیت های ذکرشده در کنار تنوع قومی و نژادی می تواند به عنوان استان هدف گردشگری کشور مورد توجه قرار گیرد. این استان با دارا بودن جاذبه های طبیعی و تاریخی متنوع و قابل توجه یکی از قطب های مهم گردشگری کشور به شمار می آید، اقلیم های مختلف و تنوع آب و هوایی در هر فصل از ویژگی های بارز استان گلستان است ولی با وجود این توانمندی ها، سهم استان از منابع درآمد گردشگری و جذب گردشگر بسیار ناچیز است. استان گلستان به لحاظ موقعیت مکانی داشتن عناصر مهم جذب گردشگر چون مناظر طبیعی بدیع، آثار باستانی، تنوع اقلیمی و تمدن ریشه دار می تواند با تقویت صنعت به سمت اقتصاد گردشگری و تنوع بخشیدن به فعالیت های در این حوزه برای ایجاد این فرصت شغلی گام های بلند و استواری بردارد. مهمترین قابلیت ها و مزیت های توسعه گردشگری در استان گلستان عبارتند از:
1- وجود جاده های بین المللی و حمل و نقل: جاده های هراز و فیروزکوه نقطه ارتباطی اصلی مناطق مرکزی کشور به ویژه تهران به عنوان پرگردشگری ترین استان، محور چالوس– کرج، محور آزادشهر– خوش ییلاق و نهایتاً محور خراسان شمالی به عنوان مراجعات گردشگران داخلی جهت زیارت به استان گلستان از جمله عوامل موثر زمینه ساز حضورگردشگران دراستان گلستان بشمار می رود.
2- وجود جاذبه های گردشگری: جاذبه گردشگری عبارت است از مکان های مشخص و ثبت شده ای که بنا بر رفتارهای عمومی گردشگران، قابلیت جذب گردشگر جهت بازدید را دارند. جاذبه های گردشگری استان گلستان از سه جنبه جاذبه های طبیعی، جاذبه های فرهنگی و تاریخی قابل بررسی است:
1- جاذبه های طبیعی:
استان گلستان از نظر وجود دریا، جنگل و پارک های ملی و جنگلی، تنوع اقلیمی، دشت و صحرا و آب و هوا و شرایط جوی مورد توجه است.
الف- سواحل دریا: یکی از بزرگترین جاذبه های استان های شمالی کشور برای گردشگران سواحل دریای خزر است. دریای خزر با وسعتی حدود 438000 کیلومتر مربع بزرگترین دریاچه جهان به شمار می آید. این دریاچه بین کشورهای ایران، ترکمنستان، قزاقستان، آذربایجان و روسیه واقع شده است؛ سواحل جنوبی آن از خلیج حسنقلی تا آستارا مربوط به خط ساحلی ایران است. سهم استان گلستان از سواحل دریای خزر 82 کیلومتر است که در مقایسه با سواحل استان مازندران اگر چه کیفیت ساحل برای شنا کردن را ندارد ولی ساحل آزاد و قابل بهره برداری در اجرای پروژه ها و طرح های سرمایه گذاری از مزیت های غیرقابل انکار آن محسوب می شود. هم چنین وجود جزیره آشوراده به عنوان یکی از جزایر ارزشمند دریای خزر بستر مناسبی برای محیط زیست جانوری و فعالیت های شیلاتی و اقتصادی فراهم ساخته و از گذشته دور به لحاظ شرایط اقلیمی و چشم اندازهای زیبای طبیعی مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی بوده است.
ب- جنگل و پارک های ملی و جنگلی:
گردشگری محیطی(اکوتوریسم) به آن نوع از گردشگری اطلاق می گردد که مبنتی بر شکلی از گردشگری از طبیعت است که تاکید بر اداره یک گروه گردشگر با مقیاسی کوچک برای بازدید از طبیعت است. استان گلستان از جمله استان های سرشار از منابع جنگلی است، وسعت جنگل های این استان 380 هزارهکتار است. وجود پارک های جنگلی النگدره، امام رضا(ع)، قرق، دلند، کبودوال و پارک طبیعی ناهارخوران از جمله قدیمی ترین تفرجگاه های استان است که با وجود امکانات نسبتاً مناسب شرایط خوبی را برای اقامت موقت گردشگران فراهم نموده است. هم چنین وجود پارک ملی گلستان با اقلیم های متفاوت و مناطق زیستی متنوع جنگلی، استپی و چشم اندازهای طبیعی به لحاظ دست نخوردگی جوامع زیستی، گیاهی و جانوری و اکوتوریسم های طبیعی به عنوان میراث طبیعی و تنوع ژنتیکی از اهمیت زیادی از نظر محققین و دانش پژوهان محسوب می گردد. وجود آبشارهای پرآب و با طراوت کبودوال، گلستان، شیرآباد، لوه، دو او و زیارت استان گلستان را به استان آبشارها معروف کرده است. وجود تالاب های بین المللی آلاگل، آجی گل، آلماگل و گمیشان در تمام فصول به ویژه در فصل زمستان با حضور پرندگان مهاجر از قبیل فلامینگو، قو، انواع اردک، پرستوی دریایی، غازها و انواع دیگی پرندگان آبزی و کنار آبزی هیاهوی خاصی را به این تالاب ها داده است.
ج- تنوع اقلیمی:
استان گلستان از محدود استان های کشور است که دارای 4 اقلیم متفاوت ساحل دریا، جنگل و مرتع، کوهستان و دشت و صحرا برخودار است. اقلیم های متنوع فوق شرایط مناسب محیطی را برای فراهم ساختن بستر مناسب در فعالیت های گردشگری تعریف کرده است. وجود دشت و صحرا در منطقه ترکمن موجب رواج سوارکاری به عنوان یک ورزش مفرح گردیده و پرورش اسب در شالوده مرد ترکمن از بدو تولد می باشد. کوهستان ها و روستاهای استان نیز می تواند توانمندی و پتانسیل مناسبی برای جذب گروه های گردشگری در قالب تیم های کوهنوردی و یا استفاده از طبیعت بکر و آب و هوای مطبوع کوهستان باشند.
بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
https://kbirb.4umer.com
Admin
Admin
Admin


تعداد پستها : 1496
تاريخ التسجيل : 2008-11-18

گردشگري؛ راهی به سوی توسعه پايدار استان گلستان Empty
پستعنوان: رد: گردشگري؛ راهی به سوی توسعه پايدار استان گلستان   گردشگري؛ راهی به سوی توسعه پايدار استان گلستان Empty4/12/2008, 14:53

2- جاذبه های تاریخی:
بر اساس طبقه بندی علم باستان شناسی محوطه های باستانی به سه دسته کلی پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی تقسیم می گردند. تورنگ تپه از جمله آثار باستانی پیش از تاریخ است که آثار به دست آمده از کاوش های علمی در این تپه خاکی سکونت انسان از شش هزارسال پیش از میلاد خبر می دهد؛ هم چنین آق تپه به عنوان کهن ترین روستای پیش از تاریخ دشت گرگان در مطالعات باستان شناسی است که قدمت آن بیش از 7500 سال قبل می رسد.
یکی از بارزترین آثار معماری دشت گرگان در دوره تاریخی وجود آثار دیواری از آجر و خشت است که در مسافتی بالغ بر 200 کیلومتر از دشت گرگان در ارتفاعات شرق استان تا گمیشان در کنار دریای خزر قرار گرفته است. شواهد و یافته های معماری که در کاوش های این اثر تاریخی بدست آمده حاکی از آن است این بنا به دوره ساسانی تعلق دارد. و نیز یاریم تپه و شهر قدیم تمیشه و دیوار آن از جمله آثار دوره تاریخی در استان گلستان هستند. بنای دوره اسلامی در استان گلستان با توجه به کاربری و عملکرد آن ها به دو دسته مذهبی و غیرمذهبی تقسیم می شوند؛ مسجد جامع گرگان، مدرسه عمادیه و مدرسه کریم ایشان، امامزاده نور، امامزاده روشن آباد، امامزاده یحیی بن زید از جمله بناهای مذهبی اند و پل آق قلا، شهر باستانی جرجان، بافت قدیم شهر گمیشان نیز در زمره بناهای غیرمذهبی در استان گلستان قرار می گیرند. برج قابوس و برج رادکان به عنوان بی نظیرترین یادمان های برجسته معماری ایران در دوره اسلامی به شمار می آیند که به ترتیب در شمال شهر گنبد کاووس و جنوب شهر کردکوی قرار گرفته اند.
3- جاذبه های فرهنگی:
گردش های فرهنگی آن بخش از صنعت گردشگری است که به جذابیت های فرهنگی توجه خاص می کند، این جنبه ها جذابیت متفاوتند و شامل کارهای انجام شده موزه ها، نمایشگاه ها، جشنواره ها و... می شود. استان گلستان دارای قومیت های مختلف اعم از فارس، ترکمن، ترک، بلوچ، قزاق، سیستانی و... است و افزون بر 20 قوم در این استان زندگی می کنند. تنوع قومی موجب وجود فرهنگ های مختلف در کنار زبان و مذاهب مختلف و نقطه اشتراک آن ها دین اسلام و فرهنگ ایرانی بوده است، حلقه اتصال آن ها زبان فارسی است و منافع جمع و مشترک شان در بهره وری این سرزمین می باشد. موزه گرگان به عنوان موزه منطقه ایی در سه بخش باستان شناسی، مردم شناسی و سنگ نبشته ها، بخشی از فرهنگ غنی این خطه را به نمایش درآورده است. هم چنین با پیگیری های به عمل آمده احداث کاخ موزه گرگان به عنوان موزه شهر گرگان و موزه تخصصی در سطح استان گلستان از برنامه های در دست اقدام است.
اما استان گلستان با وجود تمام قابلیت های ذکر شده مقصد کدام گردشگراست؟ شاید نخستین و ساده ترین پاسخ این باشد که گلستان مقصد همان گردشگرانی است که در طول سال به بهانه های مختلف به استان وارد می شوند. این بهانه می تواند تجارت صنعت، تفریح و تفرج و نهایتاً گذر و توقف کوتاه برای زیارت مرقد حضرت رضا(ع) باشد. واقعیت این است که مقصد گردشگری برحسب اولویت های گردشگران در انتخاب مقصد برای سفر برحسب اهمیت نسبی وجود امکانات و ارائه خدمات مناسب در یک مکان و در مجموع مکان های بازدیدشده گردشگران معنی پیدا می کند.
گرایش و تمایل مسافرت به یک مکان می تواند آن مکان را در زمره مکان های بازدید شده گردشگران قراردهد. به این ترتیب وجود گردشگران می تواند در تعیین بازار هدف و رونق مقصدهای گردشگران نقش داشته باشد. یکی از محورهای توسعه استان گلستان در سند برنامه چهارم، توسعه صنعت گردشگری است. سیاست ها و خط مشی های تعیین شده در بخش گردشگری در این سند حمایت از سرمایه گذاری بخش خصوصی، شناسایی و جمع آوری مدارک و مستندسازی ابنیه ها و اماکن و محوطه های فرهنگی– تاریخی استان جهت ثبت در فهرست میراث فرهنگی کشور، تکمیل و توسعه پروژه های توسعه فضاهای گردشگری، توسعه فعالیت های فرهنگی، تبلیغاتی و آموزشی و نهایتاً تجهیز و توسعه زیربناها و زیرساخت های گردشگری می باشد.
مسلماً امکانات موجود در تعیین استان گلستان به عنوان بازار هدف و مقصد گردشگری در حال حاضر نمی تواند کافی باشد. در دوره نوین حیات گردشگری و پاسداری از مواریث فرهنگی می بایست نکاتی چند را لحاظ کرد.
1- توسعه سرمایه گذاری و حمایت از سرمایه گذاران از بخش خصوصی بر اساس مصوبه شماره 166380/ 353 مورخ 29/8/84 مجلس شورای اسلامی توسعه مراکز اقامتی و گردشگری کشور به عنوان یک ضرورت اساسی ومهم در صدر اولویت برنامه چهارم پیش بینی شده است در ماده 22 این مصوبه آمده است به منظور تسریع در امر توسعه هتل ها و اقامتگاه ها و سایر تاسیسات گردشگری با تقاضای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری.
2- سازمان ملی زمین مسکن موظف است اراضی مورد نیاز را به قیمت کارشناسی به صورت اجاره به شرط تملیک پنج ساله در اختیاران سرمایه گذاران قرار دهد.
3- سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری کشور و ادارات کل منابع طبیعی استان ها و سازمان امور اراضی وزارت جهاد کشاورزی مکلفند اراضی مورد نیاز را به قیمت منطقه ای در اختیار سرمایه گذاران قرار دهند.
4- تغییر کاربری برای استقرار هتل ها با پیشنهاد سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در کمیسیون ماده 5 موضوع قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران بطور فوق العاده مورد بررسی و اقدام قرار خواهد گرفت.
5- عوارض ناشی از تغییر کاربری و فروش تراکم به اقساط پنج تا ده ساله از شروع بهره برداری توسط سرمایه گذاران به شهرداری مربوط پرداخت خواهد شد.
هم چنین به استناد مواد 5 و 8 قانون توسعه ایرانگردی و جهانگردی مصوبه هیئت وزیران تاسیسات گردشگری از نظر پرداخت عوارض، صدور پروانه ساختمانی مشمول تعرفه بخش صنایع می باشند و دستگاه های ذیربط موظف اند هزینه های مربوط را بر اساس تعرفه های صنعتی محاسبه و دریافت نمایند. اعتقاد داریم که گردشگری یک سازمان فرابخشی است که نیاز به حمایت و هدایت تمام سازمان های ذیربط دارد. می توان با حفظ منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست و توجه به تعهد به گردشگری پایدار است یافت .
توصیه های کاربردی برای دستیابی به توسعه پایدار گردشگری در استان گلستان:
با توجه به شناخت کلی مقوله گردشگری در استان گلستان تجارب سایر کشورها و استان های موفق کشورمان و در نظر گرفتن نقاط قوت و ضعف گردشگری استان، راهکارهای زیر نکاتی ضروری، عملی و سریع الحصول به نظر می رسند:
1- توسعه گردشگری در استان گلستان نیازمند ابداع و نوآوری در تعریفی جدید از گردشگری است، این ابداع و نوع آوری می تواند در قالب طرح جامع در تمام زمینه ها شامل موارد زیر باشد. نوآوری در محصول گردشگری- نوآوری در فرآیند سنتی اجرای خدمات(بهره گیری از فن آوری های نو و...).
2- نوسازی در فرآیند انتقال اطلاعات، نوع آوری در مدیریت(هماهنگی در ابعاد مدیریت فرابخشی در جهت تحقق اهداف و برنامه های گردشگری).
3- برای طراحی برنامه های جامع نیاز است تقسیم بندی اجمالی از وظایف و مسوولیت های این بخش داشته باشیم و بر مبنای آن کمبودهای موجود را شناسایی و برای اصلاح آن چاره جویی کنیم. این تقسیم بندی وظایف می تواند در حوزه مدیریت عمومی گردشگری، برنامه ریزی و سرمایه گذاری، تحقیق و آموزش و ترویج و تبلیغ باشد.
4- گلستان استعدادهای بالقوه زیادی در ابعاد گوناگون فرهنگی، اجتماعی، طبیعی و ... برای تبدیل شدن به یک قطب گردشگری را دارد. ولی در شرایط موجود با توجه به تنگناهای سنتی، سیاسی، اجتماعی و قانونی موجود بهره برداری از این استعدادها دشوار است. تنها با برنامه ریزی دقیق و هماهنگ و با اعمال مدیریت جامع امکان بهره گیری از این استعدادها وجود داردو می توان جایگاه گلستان را در گردشگری ملی ارتقا بخشید. در غیر این صورت بهره گیری از این صنعت در ارتقای توسعه اقتصادی و اجتماعی استان دشوار تر خواهد شد.
5- استان گلستان از چند نظر از جمله سیل خیز بودن، نداشتن امکانات و تاسیسات گردشگری برای گذراندن مطلوب ایام سفر، عدم توسعه خطوط هوایی دارای تصویری مخدوش و عاری از منطق به عنوان مقصد گردشگری مطلوب لحاظ می گردد. لذا طرح و اجرای برنامه های تبلیغاتی مناسب با هدف ایجاد و انگیزه در هموطنان برای سفرهای داخلی ضمن فراهم ساختن بستر مناسب برای مشارکت سرمایه های بومی زمینه ساز پذیرش اجتماعی جهت انتصاب مقصد گردشگری خواهد شد.
انجام برنامه های مناسب علاوه بر جلب گردشگری داخلی می تواند زمینه ساز جلب ایرانیان خارج از کشور و خارجیان علاقمند به فرهنگ و تمدن ایران و گلستان را به عنوان یک مقصد امن و دارای انواع جاذبه های فرهنگی، تاریخی، طبیعی، و مذهبی، را فراهم سازد. این تبلیغات می تواند از طریق طراحی سایت، مجله های گردشگری داخلی و خارجی، تهیه و بخش برنامه های کوتاه تلویزیونی به زبان های مختلف، تهیه و توزیع بروشور، کاتالوگ، کتاب از طریق موسسات خدماتی مسافرتی، توسعه خطوط هوایی و استفاده از شرکت های حمل و نقل معتبر نیز می تواند در برطرف کردن این ذهنیت منفی کمک نماید.


5- در شرایط کنونی با وضعیت تاسیسات زیر بنایی موجود، استان گلستان ظرفیت پذیرش تعداد زیاد گردشگر را ندارد. وجود 14 هتل با 326 باب اتاق و 806 عدد تخت، 17 مهمانپذیر با 238 اتاق و 582 تخت و 33 دفتر خدمات مسافرتی و جهانگردی نمی تواند آمار مناسبی برای استانی که در برنامه چهارم توسعه، گردشگری را بعد از کشاورزی در اولویت دوم توسعه خود قرار داشته باشد. موضوع قابل توجه این است که درصد اشغال هتل ها در شرایط موجود حدود50% می باشد که این رقم نسبت به حد استاندارد پایین تر بوده و با عنایت به رویکرد استان در جهت توسعه سرمایه گذاری در بخش زیرساخت های گردشگری اگر شرایط و بستر مناسب جهت شناسایی اصلاح و توسعه قطب های گردشگری، تدوین اهداف اجتماعی اقتصادی و فرهنگی شکل نگیرد تاثیر نامطلوبی در روند سرمایه گذاری ایجاد شده خواهد گذاشت
بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
https://kbirb.4umer.com
Admin
Admin
Admin


تعداد پستها : 1496
تاريخ التسجيل : 2008-11-18

گردشگري؛ راهی به سوی توسعه پايدار استان گلستان Empty
پستعنوان: رد: گردشگري؛ راهی به سوی توسعه پايدار استان گلستان   گردشگري؛ راهی به سوی توسعه پايدار استان گلستان Empty4/12/2008, 14:53

.
6- توجه به گردشگری روستایی: گردشگری روستایی یکی از مباحث جدید در صنعت گردشگری است که به سبب جلوه های ویژه، تنوع قومی فرهنگی، طبیعی و اقلیمی روستاهای پرشمار در استان گلستان مورد توجه قرار کرفته است. پیامدهای گردشگری روستایی را می توان در زمینه های اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و فرهنگی برشمرد ایجاد فرصت های شغلی، رشد درآمد، ورود سرمایه های تازه به اقتصاد روستا زمینه رونق هنر و صنایع دستی، افزایش تولیدات دست ساخت ها و سوغات محلی گرایش به تولید و تنوع در محصولات کشاورزی از نمادهای توسعه گردشگری روستایی است. رونق گردشگری، توسعه راه ها و تاسیسات جنبی آن، بهبود بهداشت عمومی، بهبود کیفیت منظر روستاها و ساخت و تجهیز امکانات و تاسیسات گردشگری در مناطق روستایی شتاب بیشتری به خود می گیرد و شرایط ایجاد سرمایه گذاری های تازه را در این مناطق بوجود می آورد.
7- انتصاب کشورهای هدف گردشگری با نگاهی موشکافانه به اشتراک های فرهنگی، اقتصادی و شرکت در نمایشگاه های بین المللی با مشارکت بخش خصوصی و تحت برنامه متمرکز تبلیغاتی.
8- تقویت امکانات و تجهیزات لازم و دعوت از محافل و مجامع علمی، آموزشی و تبلیغاتی برای برگزاری گروه های علمی، همایش های تخصصی، جشنواره ها به معنای استفاده از موقعیت ارزشمند طبیعی، فرهنگی، تاریخی استان گلستان است.
9- کمیته راهبردی طبیعت گردی: به منظور سیاستگذاری و هماهنگی در زمینه توسعه طبیعت گردی و تسهیل و هدایت فعالیت ها کمیته راهبردی طبیعت با حضور سازمان های مرتبط تشکیل و نسبت به تدوین سیاست های توسعه طبیعت گردی، هماهنگی بین دستگاه های ذیربط در امر اکوتوریسم، معرفی مناطق و محدوده های مستعد طبیعت گردی در محیط و نقاط مناسب جنگلی، کوهستانی، مرتعی، بیابانی و دریایی، فراهم کردن زمینه سرمایه گذاری بخش غیردولتی و جلب حمایت بخش های دولتی و غیردولتی، تشویق و ترویج فرهنگ طبیعت دوستی و طبیعت گردی و اجرای برنامه های آموزشی و اطلاع رسانی.
10- دخالت دادن اندیشه مردم در تنظیم برنامه های توسعه گردشگری و ایحاد آگاهی در آنان به عنوان جمعیت میزبان در مورد چگونگی رفتار با گردشگر نیاز نوعی مهندسی اجتماعی است. امروزه تنظیم برنامه های توسعه گردشگری بدون در نظر گرفتن تمایلات، توانمندی ها و ارزش ها، قابلیت های جامعه امکان پذیر نخواهد بود. در عین حال مشارکت مردم در امور موجب حمایت آن ها از طرح ها و برنامه های توسعه گردشگری خواهد شد. این نوع گردشگری موجب خواهد شد تعامل گردشگران با جوامع محلی منجر به تبادل فرهنگی و درک آنان و وفاق ملی گردد.
11- توسعه پایدار توسعه ای است که در عین بر آورده کردن نیازهای نسل موجود توانایی سن در آینده در بر آوردن نیاز هایشان را از بین نبرد در گردشگری پایدار ضمن انتفاع اقتصادی ملاحظات فرهنگی، اجتماعی و زیست محیطی و اقتصاد محلی باید رعایت کرد.
12- در گردشکری جامعه- محور باید به نقش مردم برای حفاظت و حراست از فرهنگ بومی و منطقه ای توجه جدی کرد. این نوع گردشگری موجب خواهد شد تعامل گردشگران با جوامع محلی منجر به تبادل فرهنگی و درک آنان گردد موجب وفاق ملی می گردد.
13- نام و نشان ملی و منطقه ای برای مقاصد گردشگری اهمیت فراوان دارد که باید با خصوصیات و ویژگی های منطقه تعیین شود. این تصویر به تدریج ایجاد می شود و نشان دهنده یک تصویر ذهنی در افراد و اقشار مختلف مردم است در تعیین نام و نشان باید به عناصر فرهنگی، میزان تاثیرگذاری، تعیین اولویت ها، افق طولانی توجه نمود. استان گلستان در حال حاضر فاقد یک نشان و تصویر ملی و یا منطقه ای است این تصویر در بسیاری از استان ها مانند اصفهان به عنوان شعار اصفهان نصف جهان مشخص گردیده است. در تعیین نام و نشان گذاری ملی و کشوری مقاصد گردشگری اهمیت ویژه ای دارد. مشارکت با اعتقاد به این که همه مردم حق دارند از موهبت های گردشگری محیط پیرامون خود بهره مند شوند این امکان را به وجود آوریم که مردم را در تنظیم برنامه ها و شکل توسعه محیط مشارکت مردم را به خدمت گرفته و مهندسی محیط اجتماعی را ایجاد نماییم.
14- صدا و سیما به عنوان رسانه ای ملی و فراگیر روزانه مخاطبان زیادی را جلب می نماید، به ویژه تلویزیون در هر موضوعی که وارد شده اثرات بسیاری را به جای گذاشته است. گردشگری نیز از این امر مستثنی نیست، هم چنان که موضوع انیمیشن های نیروی انتظامی بسیاری را تحت تاثیر قرار داده ترویج گردشگری می تواند پیامدهای جدی را به دنبال داشته باشد. مسلماً تحقق سیاست ها و خط مشی های تعیین شده در دوره جدید عمر سازمان با ادغام سازمان ایرانگردی و جهانگردی، میراث فرهنگی و نهایتاً صنایع دستی دور از دسترس نخواهد بود.
گردشگری ورزش:
اسب سواری بزرگترین مجموعه سواری ایران در گنبد و بندر ترکمن می باشد، برگزاری مسابقات اسب سواری در کورس های فصلی به عنوان یک قابلیت منحصر به فرد جلب گردشگر از زمان گذشته بوده است. کوهنوردی، غارنوردی و صخره نوردی، وجود رشته کوه های البرز در قسمت جنوبی و شرق استان و ارتفاعاتی مانند شاهوار، قلعه ماران، دراز نو، جهان نما و... و غار کیارام، شیرآباد، کبودوال و صخره های بسیار زیبای رشته کوه البرز، قابلیت و جاذبه های گردشگری را در نزد گردشگران و مشتاقان خاص خود افزایش داده است.
1- ورزش های هوایی: وجود زمین های مسطح در ارتفاعات و شیب های مناسب و دشت در سطوح پایین بستر را برای انجام ورزش های هوایی کاملاً مهیا نموده است.
2- کشتی های محلی: کشتی یکی از ورزش ها و بازی های بسیار کهن نزد مردم گلستان است. از دیر باز کشتی گیری از بین مردم این استان رواج داشته و یکی از ورزش ها و سرگرمی های بومی مردم بوده است، از انواع آن می توان به کشتی بدون شال(لوچه) و کشتی با شال(میاوند) اشاره کرد.
3- شکار و صید: وجود مناطق با ارزش بین المللی شامل تالاب های آلاگل، آلماگل، آجی گل، گمیشان، بی بی شیروان و اینچه برون با حضور پرندگان آبزی و کنار آبزی که در فصلی از سال به عنوان پرندگان مهاجر در این مناطق زمستان گذرانی می کنند شرایط را برای حضور گردشگران با اهداف خاصی خود مهیا می کند. در این گذر علاقمندان به شکار و صید می توانند به شکار بپردازند. هم چنین گروه های تحقیقاتی و دانشجویی سالانه در قالب تیم های مختلف جهت تحقیق و مطالعه و سرشماری در این نقاط حضور می یابند.
هدف های توسعه بخش گردشگری:
1- حداکثر رساندن سهم گردشگری در ایجاد فرصت های اشتغال
2- ایجاد بستر مناسب برای جلب مشارکت بخشهای خصوصی، تعاونی و هدایت سرمایه های خصوصی برای توسعه فعالیت های گردشگری
3- انجام مطالعات در زمینه فراهم آوردن بستر مناسب جهت احداث زیرساخت های گردشگری
4- گسترش پژوهش های تاریخی، فرهنگی و تلاش در جهت شناسایی و مستندسازی آثار و ابنیه های تاریخی، فرهنگی، مذهبی
5- تلاش در جهت افزایش ماندگاری مسافران در استان به عنوان استان مقصد گردشگری
6- توسعه و ساماندهی گردشگری طبیعی، تاریخی، مذهبی، ورزشی، درمانی
7- برقراری یک نظام موثر شاخص جهت مدیریت منابع گردشگری براساس اصل
8- برقراری ارتباط بین کشورهای آسیای میانه به عنوان بازارهای هدف گردشگری توسعه پایدار
9- توسعه فن آوری اطلاعات و به کارگیری آن درصنعت گردشگری
راهبردهای توسعه:
1- اعطای تسهیلات برای سرمایه گذاری بخش خصوصی جهت ایجاد تاسیسات گردشگری
2- هماهنگی و انسجام بین دستگاه های اجرایی برای حمایت از سرمایه گذاران با هدف تسهیل در انجام مکاتبات مربوطه
3- استفاده در نظر نسبت های گردشگری طبیعی، تاریخی، علمی و تحقیقاتی با مشارکت سازمان های محیط زیست و منابع طبیعی
4- توسعه و گسترش سواحل ساحلی برای ایجاد طرح های سرمایه گذاری
5- بهره گیری از موقعیت جغرافیایی استان برای جذب گردشگران خارجی به ویژه آسیای میانه
منابع و ماخذ
1- نشریه عَصاره، شماره 21
2- ضرغام حمید، مقاله گردشگری پایدار و شیوه نوین بازار یابی و تبلیغات صنایع دستی ارائه شده در سمینار
3- معصومی مسعود، ماهیت گردشگری ، انتشارات نشر پیک کوثر چا پ اول 1385
4- گلستان در یک نگاه ، انتشارات میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
https://kbirb.4umer.com
 
گردشگري؛ راهی به سوی توسعه پايدار استان گلستان
بازگشت به بالاي صفحه 
صفحه 1 از 1
 مواضيع مماثلة
-
» شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران
» منابع گردشگري طبيعي جزيره هرمز
» نگاهي به وضعيت ميراث فرهنگي و گردشگري فارس

صلاحيات هذا المنتدى:شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد
انجمن فرزندان ایران بزرگ :: یادمانهای فرهنگی وطبیعت گردی-
پرش به: