انجمن فرزندان ایران بزرگ
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةدروازهمكتبة الصورجستجوأحدث الصورثبت نامورود

 

 مشت زنی

اذهب الى الأسفل 
نويسندهپيام
Admin
Admin
Admin


تعداد پستها : 1496
تاريخ التسجيل : 2008-11-18

مشت زنی Empty
پستعنوان: مشت زنی   مشت زنی Empty5/12/2008, 13:21


تاریخچه مشت زنی
ورزش مشت زنی قدمتی بیش از نخستین دوره‌های المپیک باستان دارد. شاید تولد این ورزش زمانی صورت گرفت که انسان ماقبل تاریخ با شگفتی و هراس فراوان ببر تیز دندانی را در برابر خود یافت و برای دفاع از جان خویش سنگی از زمین برداشت و مأیوسانه به دندان ببر کوفت. نخستین ضربه مشت بشر اولیه بصورت «سوینگ» یا ضربه دورانی بوده است. این مطلب را کتیبه نویسان مصر باستان در چهار هزار سال پیش از میلاد بوسیله ترسیم تصاویر سربازان فرعون در حال مشت زدن با مشت پناه یا چیزی شبیه دستکش بوکس- البته نه پنجه بوکس- نشان داده‌اند. برای اثبات طریقه مشت‌زنی «سوینگ» که خاص آفریقایی‌ها بوده است باید به فرم دستکش آن روزگاران توجه کرد. در اینگونه دستکش‌ها دیده می‌شود که به جای چرم، پوست درخت یا پارچه‌ای الیافی نه تنها به مشت ورزشکاران بسته می‌شده است بلکه از ساعد تا نزدیک آرنج آنان را می‌پوشانده است. بازی بوکس از مصر آغاز شد و از طریق «کرت» به یونان رفت. در هر حال نخستین گام توسعه و گسترش هنر دفاع شخصی (Self Defense) و اولین دوران طلایی بوکس قهرمانی بدون تردید از زمانی است که این ورزش به المپیاد راه یافت.
بوکس همانند دیگر ورزش‌های قهرمانی، جنبش واقعی خود را از المپیادها آغاز کرد و رقابت‌های جدی و تمرین‌های سخت قهرمانان، این ورزش را در شمار یکی از بزرگترین و متهورانه‌ترین ورزشهای المپیاد باستان و المپیک‌های نوین درآورد. بوکس در آغاز در کشور یونان بازی می‌شد و هنگامی که به امپراتوری رم راه یافت به کمک لژیونهای رومی در همه کشورهای آن روز جهان گسترش یافت.
بوکس در بازیهای المپیک باستان تقریباً مانند ورزش مشت‌زنی امروز بوده است و بطوریکه از شواهد و مدارک پیداست، مشت زنی امروزی چیز تازه‌ای نسبت به مشت زنی آن روزگاران ندارد. تنها وقتی که قهرمانان امپراتوری رم به این بازی روی آوردند، دستهای خود را با آستینی شبیه به دستکش که روی آن سیمهای محکم فولادین کوفته بودند مجهز می‌کردند و نیز یک نوع دستکش مخصوص دیگر که از چرمهای بسیار سختک و محکم‌تر از سنگ و فولاد برای این کار تهیه کرده بودند، بدست کرده و به مسابقه می‌پرداختند. به کار بردن این دستکش‌های عجیب که به راستی اسلحه‌ای کشنده بود باعث می‌شد در هر مسابقه‌ یکی از دو طرف کشته یا سخت مجروح شود. در نتیجه مسابقه‌های مشت‌زنی به سبک رومی‌ها منسوخ شد. اما مشت زنان المپیادهای باستان، دستکش چرمی به دست می‌کردند و برای از بین نرفتن آن با واکسی از چربی حیوانات آن را واکس می‌زدند.
کیسه بوکس و توپ گلابی هم چیز جدیدی نیستند. در قرن‌های پیش از میلاد، مشت‌زنان در سالن‌های سرپوشیده تمرین می‌کردند و از کیسه بوکس‌های چرمی که آنها را از دانه‌های نباتی و شن انباشته ساخته بودند برای تقویت مشت‌های خود استفاده می‌بردند. امروزه بوکسورها هنگام تمرین و مسابقه برای مصون ماندن سر از ضرب‌دیدگی و محافظت از غضروف گوشها از شکستگی از کلاه محافظ استفاده می‌کنند. این محافظها در دوران المپیک باستان نیز وجود داشته و به آن «آمسفرتاید» می‌گفتند. در آن زمان حتی از محافظ دندانها هم استفاده می‌کردند و فرق آن با محافظ دندان امروزی تنها در جنس آن بوده، بدین صورت که از جنس چرم ساخته می‌شده است. با این وجود چند تفاوت اساسی میان بوکس آن دوران و بوکس امروزی دیده می‌شود. در آن زمان مسابقات مشت‌زنی بدون رعایت وزن انجام می‌گرفت، مقرراتی برای مسابقه و استراحت مشت‌زنان وجود نداشت و مسابقه آن‌قدر ادامه می‌یافت تا یکی از طرفین ناک‌اوت شود یا تسلیم شود. البته در صورتی که هر دو بوکسور نمی‌توانستند به مبارزه ادامه دهند مسابقه پایان می‌یافت. البته یونانیها مقررات غیرعادلانه‌ای هم داشتند، به عنوان مثال، اگر پس از ساعتها مبارزه هر دو بوکسور از فزونی خستگی قادر به ادامه مسابقه نبودند، برای تعیین برنده به هر یک از آن دو یک شانس داده می‌شد تا یک ضربه بدون دفاع به حریف وارد آورد و برای اینکار قرعه می‌کشیدند و تردیدی نبود مشت زنی که قرعه به نامش می‌افتاد با همان نخستین ضربه، حریفش نقش زمین می‌شد و مجالی برای جبران نداشت.
اگرچه مشت زنی یک ورزش مهم بشمار می‌آمد ولی در نخستین دوره بازیهای المپیک باستان در سال 776 قبل از میلاد جزو رشته‌های این بازیها نبود و در بیست و سومین دوره المپیک باستان جزو رشته‌های رسمی در‌آمد. تاریخ بازیهای مزبور 688 قبل از میلاد بود و یک یونانی به نام «اونوماسیتوس» اولین تاج قهرمانی را بر سر نهاد و چندی بعد مقررات رسمی مشت زنی المپیک را نوشت.
المپیادهای باستان (776 پیش از میلاد تا 393 بعد از میلاد) به پیشرفت تکنیک‌های این ورزش بیش از هر عامل دیگری کمک کرد. در سال 1201 کشیش جوانی به نام برناردین که از طرز مشت‌زنی وحشیانه، سخت ناراحت بود و گاه می‌دید که مردم با چاقو با یکدیگر دوئل می‌کنند، طرز حمله و دفاع را در ورزش مشت‌زنی به مردم آموخت و حتی تا زمانیکه حیات داشت خود به عنوان معلم و مربی و داور مسابقه حاضر می‌شد.
در قرن هجدهم ورزش مشت‌زنی در انگلستان کاملاً رواج یافته بود و جیمزنیگ پدر مشت زنی انگلستان ورزش مشت‌زنی را از کشتی که سالها با آن توأم بود جدا ساخت و در سال 1719 یک مدرسه مشت‌زنی در تاتنهام بنا نهاد. جیمزنیگ عده زیادی را در این مدرسه تعلیم داد و خود تا 34 سالگی در مسابقه‌ مشت‌زنی شرکت می‌جست. تا سال 1743 در مسابقه‌های مشت‌زنی استراحت در حین مسابقه وجود نداشت اما فردی به نام «بروتن» قانونی برای مسابقه‌های مشت‌زنی در هفت ماده برای نخستین بار تدوین کرد که در مفاد آن از استراحت میان راندها و داشتن سه داور برای قضاوت مسابقه یاد شده است. آخرین مسابقه مشت‌زنی بدون دستکش در سال 1889 میان سولیوان و گیل‌وین انجام یافت. استفاده از دستکش مشت زنی در زمان بروتن رنگ واقعیت به خود گرفت ولی استعمال دستکش از سال 1818 مرسوم گردید و در سال 1856 تغییر یافت و بصورت امروزی درآمد. البته از سال 1872 در مسابقات مشت‌زنی لندن دستکش‌ها به شکلی درآمد که دقیقاً مانند امروزه بود و وقت راندهای مسابقه سه دقیقه‌ای و قوانین مشت زنی مرسوم به «گوئین زبری» که شامل 12 ماده بود در آن دقیقاً اجرا می‌شد.
در المپیک 1896 یعنی نخستین المپیک نوین، مسابقه بوکس انجام پذیرفت ولی چون تنها انگلیس و آمریکا شرکت داشتند در برنامه بازیهای 1900 قرار نگرفت تا چهار سال بعد دوباره به برنامه بازیها بازگشت و در سال 1908 لندن این مسابقات در پنج وزن برگزار گردید.
بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
https://kbirb.4umer.com
Admin
Admin
Admin


تعداد پستها : 1496
تاريخ التسجيل : 2008-11-18

مشت زنی Empty
پستعنوان: رد: مشت زنی   مشت زنی Empty5/12/2008, 13:22

ورزش مشت زنی در ایران
ورزش مشت‌زنی در ایران از زمانی آغاز شد که استاد میرمهدی ورزنده پس از خاتمه تحصیلات خود در بلژیک به ایران بازگشت. ورزنده در دبستان و دبیرستان نظام سمت مربی ورزش را داشت و به علاقمندان ورزش مشت‌زنی تا حدودی که مقدور بود، فنون و قواعد را می‌آموخت. در آن زمان جوانان علاقه زیادی به فرا گرفتن مشت‌زنی از خود نشان ندادند و از طرفی عدم امکان تهیه وسایل ورزشی بوکس و از بین رفتن لوازمی که ورزنده با خود از خارج آورده بود، باعث گردید که مشت‌زنی متوقف گردد. در آن روزگار باشگاهی به نام «اجتماعیون» وجود داشت که تحت نظارت ابوالفضل صدری، ورزنده و شایسته اداره می‌شد و گاهی از این ورزش صحبت‌هایی به میان می‌آمد ولی تداومی نداشت.
در سال 1312 شخصی به نام «سبحان» که از لبنان به ایران آمده بود، مدعی شد که می‌خواهد با بهترین مشت‌زنان ایران مسابقه بدهد، وی مردی قدبلند و سنگین وزن بود و پیدا کردن رقیب برای او کاری بسیار مشکل می‌نمود. هیأت مدیره باشگاه اجتماعیون برای اینکه کاری انجام داده باشند، مرحوم «خاقانی» را که شرایط بدنی مساوی با سبحان داشت نامزد مسابقه با وی کردند و مدتی به تعلیم او پرداختند تا با فنون مقدماتی آشنا شود. برای تماشای مسابقه دانش‌آموزان دبیرستان نظام را آورده بودند و با اینکه از اکثر ورزشکاران باستانی دعوت به عمل آمده بود، جز مرحوم حاج سیدحسن رزاز پهلوان ایران و حسن مینوئی کسی برای تماشا نیامد. رینگ مسابقه عبارت از یک رج طناب بود که به وسیله چهار عدد پایه چوبی در زمین فرو شده بود. ابتدا هیجان تماشاگران بسیار زیاد بود ولی بعد از چند دقیقه معلوم شد که سبحان برتری زیادی نسبت به خاقانی دارد. البته حالت مسابقه بیشتر شبیه نزاع خیابانی بود و هیچ شباهتی به مشت‌زنی نداشت. در اواخر راند سوم خاقانی چون نمی‌توانست مشت‌زنی فنی کند خود را ناگهان روی سینه حریف انداخت. با این عمل تعادل سبحان به هم خورد و به پشت روی طناب افتاد و سرش به خارج رینگ خم گردید به طوریکه پشت گردن او درست به چهارپایه‌ای که کنار رینگ گذاشته بودند اصابت کرد و در اثر این ضربه به کلی گیج شد و دیگر نتوانست به مسابقه ادامه دهد و ناچار بازی را به نفع مرحوم خاقانی پایان دادند. این اولین پیروزی یک ایرانی در مقابل یک مدعی خارجی بود. انعکاس این پیروزی، هیجانی فوق‌العاده در بین جوانان ایجاد کرد و موجب شد که سر و صدای ورزش مشت‌زنی دوباره بلند شود. لیکن شهربانی مانع از انجام یافتن مسابقات می‌شد و به باشگاههای ورزشی ابلاغ نمود که از انجام دادن مسابقات در انظار عمومی خودداری کنند.
در باشگاه نیکنام که تازه عده‌ای دور هم جمع شده بودند و به تمرین مشت‌زنی می‌پرداختند، به پیشنهاد محمود نیکنام مدیر باشگاه شرحی تهیه و تقدیم رضاشاه شد. این نامه به امضای خاقانی، فریدون شهابی، حاجی خان‌مقدم، حسین ناطقی، احمد گلبو، باقر جلیل‌پور و محمد نادری رسیده و در آن استدعا شده بود که اجازه دهند از تمرین آنها در باشگاه جلوگیری به عمل نیاید. رضاشاه نیز دستور مساعدی صادر کرد. در نتیجه شهربانی از انجام یافتن مسابقات مشت‌زنی جلوگیری نکرد ولی جوانان برای انجام مسابقات آمادگی نداشتند و نبودن وسایل مشت‌زنی هم مسئله دیگری بود. یکی از سراج‌های تهران به نام هادی‌خان که مردی ورزشکار و با ذوق بود از روی یکی از دستکش‌های پاره شده خارجی، چند جفت دستکش ساخت که محتویات آن مقداری پارچه و پنبه بود و علاقمندان از این دستکش‌ها استفاده می‌کردند و بدون اینکه از قوانین و تکنیک‌های معمول در جهان آشنا باشند در یکی از مشت زنی Iran-Boxingاطاقهای باشگاه ورزنده به سر و کول هم می‌زدند. در سال 1314 یک مهندس موسوم به فایت که اهل چکسلواکی بود و به عنوان مامور کمپانی اشکودا به ایران آمده بود در تهران در منزل عبدالله نادری (پدر وزنه‌برداری ایران) اقامت گزید. وی که از قهرمانان سنگین وزن اروپا بود، باعث شد جوانان ایرانی با فنون نوین بوکس آشنا شوند. آقای عبدالله نادری در این باره گفته است: «فایت در منزل اینجانب اقامت نمود. چند نفر از علاقمندان نزد او مشغول تمرین شدند. یکی محصل مدرسه نظام (ناطقی) و دیگری ستوان یکم زنگنه بود. در این سال بهرام خاقانی که مشت‌زنی را نزد یک نفر ایرانی معروف به حسن‌ ماسیست آموخته بود، قرار شد با فایت مسابقه دهد که بنا به دلایلی این مسابقه انجام نشد. در سال 1315 در کالج آمریکایی مسابقه مشت‌زنی بین ناطقی و ستوان ذوالقدر که مشت‌زنی را در فرانسه آموخته بود، بدون رعایت وزن و مقررات و حتی وقت و بدون رینگ انجام شد که به نفع ذوالقدر خاتمه یافت. در سال بعد مسابقه‌ای بین ناطقی و باقر جلیل‌پور با همان شرایط و در حالیکه جلیل‌ پور 15 کیلو کمتر از ناطقی وزن داشت انجام گردید که به نفع ناطقی به پایان رسید. داور این مسابقه خان سردار بود که در فرانسه به این ورزش اشتغال داشت. در این سالها در بعضی از شهرهای ایران هم افرادی با این ورزش آشنا شدند، مثلاً در مشهد مرحوم منوچهر مهران و حسین بنایی و چند نفر دیگر نزد یک آلمانی که مهندس برق بود به تمرین این ورزش می‌پرداختند. ولیکن به علت کمبود امکانات و نبود مربی و مقررات مدون علی‌رغم برگزاری مسابقات ورزشی کشور در سال 1318، تا سال 1324 مشت‌زنی جزو برنامه بازیها نبود. در اواخر سال 1321 که ارتش آمریکا وارد ایران شده بود اینجانب (عبدالله نادری) برحسب شغلی که در راه‌آهن داشتم با رئیس ورزش نیروهای آمریکایی مقیم تهران، سروان پل دولین آشنا شدم و چون در رشته وزنه‌برداری تخصص داشتم، وی به اینجانب پیشنهاد نمود که مربی وزنه‌برداری در اردوگاه آمریکایی‌ها باشم و سالنی در راه‌آهن در قسمت کارخانه‌ها برای این منظور تهیه نمودم و بعد از چندی رینگ مشت‌زنی با وسایل کامل و هالتر در آنها تعبیه شد و مسابقه‌های ماهانه در کمپ امیرآبا دو راه‌آهن و کمپهای شهرهای دیگر برگزار گردید. کم‌کم دامنه این مسابقات بیشتر شد، چنانکه مسابقه قهرمانی ارتش آمریکا مقیم ایران و مسابقه خاورمیانه که شش کشور در آن شرکت داشتند انجام گرفت که تیم ایران نیز در آن موفقیت نسبتاً‌ خوبی کسب کرد. قهرمانان ایرانی که در این مسابقه شرکت نمودند عبارت بودند از شورا، جمشید آبادی، علی‌مدد، بختیار، ذوالفقار و طوسی، سرپرستی این تیم به عهده اینجانب بود.» قبل از شروع مسابقات مشت‌زنی، نمایشهایی از وزنه‌برداران و حرکات زمینی و بارفیکس و پارالل در اردوی آمریکایی‌ها ترتیب داده می‌شد که در اکثر آنها قهرمانان ایرانی شرکت می‌نمودند.
در سال 1323، مشت‌زنی مورد توجه اداره تربیت بدنی واقع شد و برای اولین بار بطور رسمی جزو برنامه مسابقات مدارس و آموزشگاهها قرار گرفت. مسابقات آموزشگاهها با وسایل آمریکایی‌ها و قضاوت داوران آنها و آقایان محمودپور و عبدالله نادری از ایران انجام شد. این رفت و آمدها و آشنایی با آمریکایی‌ها سبب گردید که کم‌کم جوانان ایرانی به رموز کار آنان پی ببرند و در مسابقات دوجانبه اغلب پیروز از میدان خارج شوند. اولین رینگ را اداره تربیت بدنی در سال 1324 جهت مسابقات قهرمانی تهران به وسیله عبدالله نادری درست نمود که این رینگ 150 هزار ریال قیمت داشت. اولین مربی‌ای که به طور رسمی به ایرانیان بوکس یاد می‌داد جان کیفیرو نام داشت. پس از تشکیل فدراسیون‌های ورزشی در ایران، فدراسیون بوکس نیز به همت عبدالله نادری تشکیل شد و علی‌مدد هم اولین دبیر فدراسیون گردید. تیم مشت‌زنی ایران به همراه دیگر قهرمانان برای اولین بار در المپیک 1948 لندن حضور یافتند.
بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
https://kbirb.4umer.com
Admin
Admin
Admin


تعداد پستها : 1496
تاريخ التسجيل : 2008-11-18

مشت زنی Empty
پستعنوان: رد: مشت زنی   مشت زنی Empty5/12/2008, 13:22

درباره ورزش مشت زنی
ورزش مشت زنی در یونان قدیم با دستکش های چرمی فلزدار معمول بوده و مسابقه ها بدون استراحت و وقت انجام می گرفته است.
دستکش: به شکل لائی دار و نرم می باشد.
هدف از مشت زنی: خارج کردن و شکست دادن حریف از میدان به وسیله فن مشت زنی که منتهی به ناک اوت می شود.
ناک اوت: ممکن است فنی یا تصمیمی باشد. در صورتی که بوکسور در اثر ضربه حریف، تعادل خود را از دست بدهد ولی قبل از ده ثانیه که با شمارش داور صورت می گیرد مجدداً روی پا بایستد، در این صورت ناک اوت نشده است. ولی اگر در مدت این زمان نتواند تعادل خود را مجدداً حفظ کند، ناک اوت شده است.
مشت زنی آماتوری: در مشت زنی آماتوری، ناک اوت کردن حریف هدف اصلی نیست بلکه ملاک پیروزی اجرای فنون و کسب امتیاز است.
مشت زنی حرفه ای: در مشت زنی حرفه ای هدف ناک اوت نمودن حریف است،‌بنابراین همواره مسابقات تا مرحله ناک اوت ادامه می یابد. ناک اوت زمانی توسط داورعلام می شود که بوکسوری که بر اثر ضربه حریف به زمین افتاده بعد از 10 ثانیه، توان ادامه مسابقه را نداشته باشد. مسابقات مشت زنی حرفه ای نیز می تواند با امتیاز پایان یابد.
مسابقات مشت زنی در بازیهای المپیک در 11 وزن برگزار می گردد که عبارتند از:













- 48 کیلوگرم- 51 کیلوگرم- 54 کیلوگرم- 57 کیلوگرم
- 60 کیلوگرم- 64 کیلوگرم- 69 کیلوگرم- 75 کیلوگرم
- 81 کیلوگرم- 91 کیلوگرم- 91+ کیلوگرم

تعداد داوران: 6 داور بر یک مسابقه مشت زنی نظارت دارند که شامل یک داور وسط رینگ و 5 داور در اطراف رینگ می شوند.
مشت زنی Ring
وسایل مشت زنان آماتور و حرفه ای
مشت زنی Mouthpiece1- لثه لاستیکی که درون دهان قرار می گیرد و حافظ دندانهای مشت زنان است.
2- دو دستکش که برای آماتورها به وزن 227 گرم است و برای حرفه ای ها 170 گرم.
3- باند برای بانداژ انگشتان دو دست، طول این باندها برای مشت زنان آماتور آزاد و برای حرفه ای ها هر دست حدود 5/5 متر است.
مشت زنی Glove4- لباس بوکسورهای آماتور شامل پوتین ساق بلند که قوزک پا را بپوشاند، جوراب ساق کوتاه، شلوار کوتاه و پیراهن رکابی. البته مشت زنان حرفه ای بدون پیراهن و کلاه وارد رینگ می شوند.
5- کلاه که حفاظ سر و ابروها را بر عهده دارد و برای مشت زنان آماتور اجباری است.
مشت زنی HeadGuard6- کاب یا محافظ بیضه که برای آماتورها الزامی است.
تعداد راندها و استراحت
تعداد راندهای مبارزه برای جوانان و بزرگسالان 4 راند 2 دقیقه ای است که مشت زنان بین هر دو راند، یک دقیقه استراحت می کنند.
بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
https://kbirb.4umer.com
 
مشت زنی
بازگشت به بالاي صفحه 
صفحه 1 از 1

صلاحيات هذا المنتدى:شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد
انجمن فرزندان ایران بزرگ :: تالار ورزش :: بخش سایر رشته های ورزشی-
پرش به: